Hinta

37,00 €

Ostoskorissa 0 kpl
Päätöksenteon illuusiot
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Ilmestyy 28.3.2022
Ilmestyy 28.3.2022
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-200-4
  • Sidottu, 250 sivua

Tuomas LeistiHanna Poskiparta

Päätöksenteon illuusiot

Ymmärrä paremmin, miten teet päätöksiä

Taikurit tietävät hyvin, kuinka rajoittunut ihmisen mieli on. Monien taikatemppujen takana on tarkkaavaisuuden siirtäminen johonkin tempun suorittamisen kannalta epäolennaiseen, jolloin katsojalle jää illuusio siitä, että taikuri on lukenut hänen ajatuksiaan. Taikatemppu osoittaa mielenkiintoisella tavalla sen, miten pieni osa valinnoistamme todellisuudessa syntyy tietoisen ajattelumme piirissä.

Tämä kirja murtaa havainnollisesti rationaalisen päätöksenteon illuusiot. Kirjan opeilla ymmärrät, miten teet päätöksiä ja miten voit tarvittaessa harkita päätöksiäsi paremmin. Kirja esittelee päätöksentekoon liittyvää tutkimusta niin psykologian, aivotutkimuksen, kognitiotieteen kuin filosofiankin suunnista.

Joustava mieli ja kyky tunnustaa oma erehtyväisyys on rationaalisempaa kuin sokea usko omaan loogiseen ajatteluun. Emme useimmiten voi tietää ennakolta, mikä on oikea päätös, joten rationaalinen toiminta vaatii jatkuvaa luovimista ja uuden tiedon yhdistämistä päätöksiin.

Tuomas Leisti on koulutukseltaan psykologian tohtori ja toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopiston psykologian oppiaineessa. Tuomas on tehnyt väitöskirjansa tietoisuuden roolista päätöksenteossa ja tavoista, joilla ihmiset perustelevat päätöksiään. Päätöksenteon ja tietoisuuden lisäksi hänen tutkimuskohteenaan ovat olleet visuaalinen havaitseminen, mediapsykologia sekä laadun kokemus ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksessa.

Psykologi Hanna Poskiparta työskentelee Novetos Oy:ssä valmentajana, organisaatiokonsulttina ja coachina. Työskennellessään asiakkaiden kanssa Hanna oivalluttaa tunnistamaan päätöksentekoon vaikuttavia tekijöitä, rohkaisee katsomaan asioita uudenlaisista näkökulmista ja kannustaa tekemään päätöksiä, joihin voi sitoutua. Hanna ammentaa osaamistaan pitkästä kokemuksesta työpsykologina, konsulttina, kehittäjänä ja johtajana.

Ilmestyy 28.3.2022
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-200-4
  • Sidottu, 250 sivua