Hinta

35,00 €

Ostoskorissa 0 kpl
Yön siipiväli
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-202-8
  • Sidottu, 254 sivua

Ansa Kaalama

Yön siipiväli

Matkalla raja-aitojen maailmassa

”Suomessa rengastetun sinirinnan, koodiltaan J-45, raportoitiin löytyneen kuolleena Waziristanista pataaniheimon alueelta Pakistanin ja Afganistanin rajalta.

Kuolinsyy: Luoti.”


Yön siipiväli on tulevaisuuden uskon ja synkkyyden välinen matka. Kun tuhon mekanismit ovat fyysisesti lähellä, onko pelon määrällä rajoja? Tappaako läsnäoleva lamaannuttava kauhu myös kyvyn kuvitella?

Kirja kurkistaa siirtolaisten muuttoliikkeiden ja niistä kertovien uutisten taakse. Tapahtumapaikkoina ovat sotien runtelemat seudut Kurdistanissa ja Afganistanissa sekä pohjoisranskalaisen Calais’n satamakaupungin telttaslummit. Tapahtumat sijoittuvat aikaan, jolloin Amerikka alkaa valmistella vetäytymistä Afganistanista, ISIS hyökkää Kobaneen ja Erdogan sementoi valtansa Turkissa. Kirjoituspaikkana on Suomen Lappi, jossa kirjoittaja mittaa jäätä elääkseen ja pohtii sinirinnan käsittämättömiä muuttomatkoja.

Teos on eräänlainen matkakirja, joka luo tarinamuotoista reportaasia maailman rajoilta. Se välittää tietoa mutta tekee tilaa myös ymmällään olemiselle. Kirjan kertoja yrittää auttaa, mutta kuka on auttaja ja kuka autettava? Teosta voi lukea yrityksenä säilyttää usko tulevaisuuden mahdollisuuteen ja puskea pelon läpi.

Ansa Kaalama on syntyperäisen ivalolaisen, nykyisen hettalaisen Taina Niemelän kirjoittajanimi. Niemelä on entiseltä ammatiltaan pianisti. Kun hänen uransa loppui rasitusvamman takia, hän päätyi uteliaisuuden ajamana maailmalle sellaisella vimmalla, ettei voinut estää kietoutumistaan tapahtumiin.

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-202-8
  • Sidottu, 254 sivua