Kaikki artikkelit

Ennakko-odotuksilla on arvaamattoman suuri voima

Odotuksemme ovat kuin ilma, jota hengitämme. Ne seuraavat meitä kaikkialle, ja silti olemme niiden läsnäolosta harvoin tietoisia. Saatat olettaa, että kehosi on sitkeä tai että se on altis sairauksille. Ehkä ajattelet olevasi luonnostasi hoikka ja urheilullinen tai että sinulla on taipumus lihoa. Saatat uskoa, että elämäsi stressitekijät vahingoittavat terveyttäsi ja että huonosti nukuttu yö tekee sinusta seuraavana päivänä kävelevän zombin.

Lue lisää...

Kirjoittanut: David Robson - 7.10.2022

Voiko ihminen tuntea itseään kohtaa empatiaa?

Empatia on sana, jolla kuvaamme jotain ihmisenä olemisesta. Se on käsite, joka ei ole mikään yksittäinen teko tai taito. Empatia ei ole myöskään mikään yksittäinen tunne, mutta tunteet liittyvät hetkiin, joissa on empatiaa. Empatia on samalla tavalla abstrakti käsite kuin rakkaus, demokratia ja oikeudenmukaisuus. Itse olen vertaillut mielessäni rakkautta ja empatiaa. Niissä on jotain samaa. Kummankin aistii, kun sen kohteena on. Jos minä saan osakseni rakkautta tai empatiaa, se tuntuu hyvältä ja vapauttavalta. Se antaa voimaa. Jos koen empatiaa tai rakkautta toista kohtaan, se tuntuu koko kehossa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Jenni Janakka - 23.9.2022

Eri mieltä olemisesta pitäisi tulla rakkauden symboli

Anarkia on järjestys. Se on yksinkertaisin teesi, miten vapautta voidaan kuvata. Asiat toimivat parhaiten vapaalta pohjalta, järjestelemättömän ja luontaisen järjestyksen mukaan. Sellaiselta pohjalta, jossa halu tehdä on kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävin voima. Ville Hytönen pohtii anarkismin luonnetta kirjassaan Grand Tour – Johdatus anarkistiseen vapauteen.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Ville Hytönen - 16.8.2022

Suunta elämälle tilanteessa, jossa jokin tai jopa kaikki on muuttunut

Uupuminen, ero, sairastuminen tai yllättävät maailmantapahtumat voivat aiheuttaa kriisin, joka repii maailmankuvan säpäleiksi. Merkityksen tunteen kadotessa ihminen voi menettää otteensa myös siihen, mikä on omassa elämässä kantava voima. Tällaisessa tilanteessa voi olla vaikea löytää uuden polun alkua ja ryhtyä toteuttamaan uusia merkityksiä tuovia asioita. Liisa Uusitalo-Arolan uutuuskirja auttaa jäsentämään elämää ja omaa tapaa toimia. Se auttaa etsimään suuntaa elämälle tilanteessa, jossa jokin tai jopa kaikki on muuttunut.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Liisa Uusitalo-Arola - 17.5.2022

Arkisto:

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

Käytetyimmät avainsanat:

kehosuhdetutkimusromaanikesälukemistaviestintätietokirjamielen voimavaratkehonkuvamielikuvitushyvinvointirakas kehomarkkinointiideointiideakirjailijakirjoittaminenyleistajuistaminenself helpoppiminentarinatyöelämäuupumustiedepopularisointiitsensäkehittäminenmerkityksellisyysinspiraatiostressiterveystyötavatetätyöviisausmielikuvaharjoittelutiedenaisetkirjavinkkiharrastusmotivaatiokotilukeminenluovuustyökustannustoimituskustantamo