Hinta

35,00 €

Ostoskorissa 0 kpl
Ennakko-odotusten vaikutus
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-305-6
  • Nidottu, 364 sivua

David Robson

Ennakko-odotusten vaikutus

Miten ajattelutapasi voi muuttaa elämääsi

Tiesitkö, että ihmiset, jotka uskovat ikääntymisen tuovan viisautta, elävät pidempään? Tai että hyväksyvä asenne ruokaa kohtaan auttaa laihtumaan?

Universumi ei anna, mitä haluat. Et voi vain ajattelun voimalla hankkia rikkauksia tai parantua sairaudesta. Silti omat ja muiden ennakko-odotukset vaikuttavat siihen, millaiseksi elämäsi muodostuu. Se, mitä luulemme tapahtuvan, muuttaa sitä, mitä tapahtuu.

Ennakko-odotukset ovat kuin ilma, jota hengitämme — ne seuraavat meitä kaikkialle, mutta harvoin olemme niistä tietoisia. Saatat olettaa, että kehosi on vahva tai että se on hyvin altis sairauksille. Saatat uskoa, että stressi on aina vahingollista tai että se lisää luovuutta paineen alaisena. Nämä uskomukset muokkaavat terveyttäsi ja hyvinvointiasi perusteellisella tavalla.

Teos johdattaa ymmärtämään, kuinka ennakko-odotukset muokkaavat ihmisten kokemuksia. Kirja yhdistelee kiehtovia tapaustutkimuksia ja näyttöön perustuvaa tiedettä. Se antaa käytännöllisiä vinkkejä, miten ajattelutapaa voi muuttaa suotuisammaksi niin yleisen hyvinvoinnin kuin vaikkapa tavoitteiden saavuttamisen kannalta.

“Kiehtova esitys ennakko-odotusten vaikutuksista kokemuksiimme. Hyvin kirjoitettu, pohjautuu tieteeseen ja mukaansatempaavaa luettavaa! Pidän todella paljon!”
- Mithu Storoni, Stress-Proof-kirjan kirjoittaja, silmäkirurgi ja neurotutkija

David Robson on tiedetoimittaja, joka on erikoistunut aivoja, kehoa ja käyttäytymistä käsitteleviin aiheisiin. Hänen artikkeleitaan on julkaistu muun muassa kansainvälisessä New Scientist -tiedelehdessä sekä The Guardian- ja The Washington Post -sanomalehdissä. Robsonilta on aiempi suomennettu kirja Älykkyysloukku — Miksi teemme tyhmiä virheitä ja miten tehdä parempia päätöksiä (Tuuma-kustannus 2020).


Suomennos: Kaisa Koskela
Alkuperäisteos: The Expectation Effect — How Your Mindset Can Transform Your Life

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-305-6
  • Nidottu, 364 sivua