Artikkelit avainsanalla "hyvinvointi"

Ennakko-odotuksilla on arvaamattoman suuri voima

Odotuksemme ovat kuin ilma, jota hengitämme. Ne seuraavat meitä kaikkialle, ja silti olemme niiden läsnäolosta harvoin tietoisia. Saatat olettaa, että kehosi on sitkeä tai että se on altis sairauksille. Ehkä ajattelet olevasi luonnostasi hoikka ja urheilullinen tai että sinulla on taipumus lihoa. Saatat uskoa, että elämäsi stressitekijät vahingoittavat terveyttäsi ja että huonosti nukuttu yö tekee sinusta seuraavana päivänä kävelevän zombin.

Lue lisää...

Kirjoittanut: David Robson - 7.10.2022

Voiko ihminen tuntea itseään kohtaa empatiaa?

Empatia on sana, jolla kuvaamme jotain ihmisenä olemisesta. Se on käsite, joka ei ole mikään yksittäinen teko tai taito. Empatia ei ole myöskään mikään yksittäinen tunne, mutta tunteet liittyvät hetkiin, joissa on empatiaa. Empatia on samalla tavalla abstrakti käsite kuin rakkaus, demokratia ja oikeudenmukaisuus. Itse olen vertaillut mielessäni rakkautta ja empatiaa. Niissä on jotain samaa. Kummankin aistii, kun sen kohteena on. Jos minä saan osakseni rakkautta tai empatiaa, se tuntuu hyvältä ja vapauttavalta. Se antaa voimaa. Jos koen empatiaa tai rakkautta toista kohtaan, se tuntuu koko kehossa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Jenni Janakka - 23.9.2022

Katso Liisa Uusitalo-Arolan Mielen voimavarat vaativiin aikoihin -webinaarin tallenne

Elämään on vaikea asettua, jos kartta tai kompassi katoaa. Mitä epävarmempia aikoja eletään, sitä suuremmaksi selkeyden kaipuu kasvaa. Mihin kannattaa sitoutua, mihin laittaa voimansa? Ja mistä vastauksia tulisi etsiä? Liisa Uusitalo-Arolan webinaaritallenteella annetaan keinoja selkeyden löytämiseen.

Lue lisää...

12.5.2022

Henkistä hyvinvointia voi oppia

Kukaan ei halua voida huonosti. Kun ahdistaa, masentaa, uuvuttaa tai ihmissuhteet ovat solmussa, mikään ei olisi niin ihanaa kuin päästä eroon surkeasta olosta. Voi sitä helpotusta, kun riita saadaan selvitetyksi tai pelottava asia ratkeaa parhain päin! Mutta kohta kun tilanne on ohi, tulee vastaan toinen pulma, jota ei kurjuutensa keskellä ehkä muistanutkaan. Helpotuskin tuntuu tyhjältä ja ontolta, jos elämässä ei ole selkeää suuntaa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Liisa Uusitalo-Arola ja Katri Kanninen - 6.11.2021

Aivosi tarvitsevat tauon

Millainen taukokulttuuri sinun työpaikallasi on? Pidetäänkö työn tauottamisesta kiinni? Lipsutaanko tauoista kiireisenä aikana? Vai kenties aina? Millä silmällä katsotaan ihmisiä, jotka istuvat taukohuoneessa? Saako tauon aikana puhua työasioista? Onko tauoilla jotain väliä? Aivotutkija ja professori Minna Huotilainen kertoo, miksi taukokulttuuriin on syytä kiinnittää huomiota.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Minna Huotilainen - 12.9.2021

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

Käytetyimmät avainsanat:

lukeminenetätyötarinainspiraatiorakas kehoyleistajuistaminenhyvinvointimarkkinointitutkimusideaviestintäideointimielikuvitustietokirjamerkityksellisyysitsensäkehittäminenself helpoppiminenkotikehonkuvakehosuhdeluovuusmotivaatiomielen voimavaratmielikuvaharjoitteluterveysviisauswebinaarityöelämätyötavatkustannustoimitustiedenaisettyötiederomaanikustantamokirjavinkkikirjailijakirjoittaminenpopularisointikesälukemistastressiharrastusuupumus