Artikkelit avainsanalla "koti"

Koti merkityksellisen elämän tukena

Miten kodin tai muun paikan merkityksellisyys muodostuu? Paikat rakentuvat eri aistien kautta. Pelkkä silmän arkkitehtuuri ei siihen riitä. Se, miten paikka muille aisteille avautuu ja miten se niitä puhuttelee, vaikuttaa siihen, miltä paikka silmissämme näyttää.

Tilat ovat siten aina yhdistelmiä eri aistien välityksellä hahmottuvista elementeistä. Mitä vahvemmin aistimme tilan eri aisteilla, sitä voimakkaamman muistijäljen se meihin painaa. Tilojen merkityksellisyys vahvistuu niiden välittämän tunnelman kautta, kuten seuraava esimerkki havainnollistaa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Maaretta Tukiainen - 28.3.2021

Missä olemme kun olemme kotona?

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mikä tekee jostain paikasta kodin? Tai miten tuo sama kotoisuuden tunne voi herätä myös joidenkin ihmisten kanssa tai paikassa, jossa olet käymässä ensi kertaa?

Lue lisää...

Kirjoittanut: Maaretta Tukiainen - 19.3.2021

Millainen on hyvän mielen koti?

Jo kymmenen vuotta sitten Maaretta Tukiainen heräsi pohtimaan, millainen olisi hyvän mielen koti. Sellainen koti, joka tukee hyvinvointia ja jossa olisi hyvä olla.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Maaretta Tukiainen - 13.3.2021

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

Käytetyimmät avainsanat:

tietokirjamielikuvitusideakehosuhdekirjailijapopularisointirakas kehooppiminenmielen voimavaratitsensäkehittäminenmerkityksellisyystiedenaisetmielikuvaharjoittelutarinakustantamokirjoittaminenstressimotivaatioterveysuupumuskirjavinkkiself helpkotitutkimusharrastuskehonkuvakustannustoimitusromaanihyvinvointilukeminenluovuustyöetätyöviestintäinspiraatioideointimarkkinointikesälukemistatiedeviisausyleistajuistaminentyöelämätyötavatwebinaari