Kaikki artikkelit

Voiko ihminen tuntea itseään kohtaa empatiaa?

Empatia on sana, jolla kuvaamme jotain ihmisenä olemisesta. Se on käsite, joka ei ole mikään yksittäinen teko tai taito. Empatia ei ole myöskään mikään yksittäinen tunne, mutta tunteet liittyvät hetkiin, joissa on empatiaa. Empatia on samalla tavalla abstrakti käsite kuin rakkaus, demokratia ja oikeudenmukaisuus. Itse olen vertaillut mielessäni rakkautta ja empatiaa. Niissä on jotain samaa. Kummankin aistii, kun sen kohteena on. Jos minä saan osakseni rakkautta tai empatiaa, se tuntuu hyvältä ja vapauttavalta. Se antaa voimaa. Jos koen empatiaa tai rakkautta toista kohtaan, se tuntuu koko kehossa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Jenni Janakka - 23.9.2022

Eri mieltä olemisesta pitäisi tulla rakkauden symboli

Anarkia on järjestys. Se on yksinkertaisin teesi, miten vapautta voidaan kuvata. Asiat toimivat parhaiten vapaalta pohjalta, järjestelemättömän ja luontaisen järjestyksen mukaan. Sellaiselta pohjalta, jossa halu tehdä on kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävin voima. Ville Hytönen pohtii anarkismin luonnetta kirjassaan Grand Tour – Johdatus anarkistiseen vapauteen.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Ville Hytönen - 16.8.2022

Suunta elämälle tilanteessa, jossa jokin tai jopa kaikki on muuttunut

Uupuminen, ero, sairastuminen tai yllättävät maailmantapahtumat voivat aiheuttaa kriisin, joka repii maailmankuvan säpäleiksi. Merkityksen tunteen kadotessa ihminen voi menettää otteensa myös siihen, mikä on omassa elämässä kantava voima. Tällaisessa tilanteessa voi olla vaikea löytää uuden polun alkua ja ryhtyä toteuttamaan uusia merkityksiä tuovia asioita. Liisa Uusitalo-Arolan uutuuskirja auttaa jäsentämään elämää ja omaa tapaa toimia. Se auttaa etsimään suuntaa elämälle tilanteessa, jossa jokin tai jopa kaikki on muuttunut.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Liisa Uusitalo-Arola - 17.5.2022

Katso Liisa Uusitalo-Arolan Mielen voimavarat vaativiin aikoihin -webinaarin tallenne

Elämään on vaikea asettua, jos kartta tai kompassi katoaa. Mitä epävarmempia aikoja eletään, sitä suuremmaksi selkeyden kaipuu kasvaa. Mihin kannattaa sitoutua, mihin laittaa voimansa? Ja mistä vastauksia tulisi etsiä? Liisa Uusitalo-Arolan webinaaritallenteella annetaan keinoja selkeyden löytämiseen.

Lue lisää...

12.5.2022

Päätöksentekotaitoa voi kehittää

Joustava mieli ja kyky tunnustaa oma erehtyväisyys on rationaalisempaa kuin sokea usko omaan loogiseen ajatteluun. Emme useimmiten voi tietää ennakolta, mikä on oikea päätös, joten rationaalinen toiminta vaatii jatkuvaa luovimista ja uuden tiedon yhdistämistä päätöksiin. Psykologian tohtori Tuomas Leisti ja psykologi Hanna Poskiparta murtavat havainnollisesti rationaalisen päätöksenteon illuusiot.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Tuomas Leisti ja Hanna Poskiparta - 3.5.2022

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

Käytetyimmät avainsanat:

kesälukemistamielen voimavarattarinatiedekehonkuvakustantamotyöwebinaarikirjailijatutkimuskirjavinkkiideaoppiminenlukeminenetätyöstressiuupumusromaanipopularisointiideointimielikuvitusmarkkinointityötavathyvinvointiviestintätietokirjamielikuvaharjoittelutiedenaisetkustannustoimitusviisausterveysluovuuskehosuhderakas kehokirjoittaminenmotivaatioitsensäkehittäminenyleistajuistaminenmerkityksellisyystyöelämäself helpharrastuskotiinspiraatio