Kaikki artikkelit

Eri mieltä olemisesta pitäisi tulla rakkauden symboli

Anarkia on järjestys. Se on yksinkertaisin teesi, miten vapautta voidaan kuvata. Asiat toimivat parhaiten vapaalta pohjalta, järjestelemättömän ja luontaisen järjestyksen mukaan. Sellaiselta pohjalta, jossa halu tehdä on kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävin voima. Ville Hytönen pohtii anarkismin luonnetta kirjassaan Grand Tour – Johdatus anarkistiseen vapauteen.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Ville Hytönen - 16.8.2022

Suunta elämälle tilanteessa, jossa jokin tai jopa kaikki on muuttunut

Uupuminen, ero, sairastuminen tai yllättävät maailmantapahtumat voivat aiheuttaa kriisin, joka repii maailmankuvan säpäleiksi. Merkityksen tunteen kadotessa ihminen voi menettää otteensa myös siihen, mikä on omassa elämässä kantava voima. Tällaisessa tilanteessa voi olla vaikea löytää uuden polun alkua ja ryhtyä toteuttamaan uusia merkityksiä tuovia asioita. Liisa Uusitalo-Arolan uutuuskirja auttaa jäsentämään elämää ja omaa tapaa toimia. Se auttaa etsimään suuntaa elämälle tilanteessa, jossa jokin tai jopa kaikki on muuttunut.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Liisa Uusitalo-Arola - 17.5.2022

Katso Liisa Uusitalo-Arolan Mielen voimavarat vaativiin aikoihin -webinaarin tallenne

Elämään on vaikea asettua, jos kartta tai kompassi katoaa. Mitä epävarmempia aikoja eletään, sitä suuremmaksi selkeyden kaipuu kasvaa. Mihin kannattaa sitoutua, mihin laittaa voimansa? Ja mistä vastauksia tulisi etsiä? Liisa Uusitalo-Arolan webinaaritallenteella annetaan keinoja selkeyden löytämiseen.

Lue lisää...

12.5.2022

Päätöksentekotaitoa voi kehittää

Joustava mieli ja kyky tunnustaa oma erehtyväisyys on rationaalisempaa kuin sokea usko omaan loogiseen ajatteluun. Emme useimmiten voi tietää ennakolta, mikä on oikea päätös, joten rationaalinen toiminta vaatii jatkuvaa luovimista ja uuden tiedon yhdistämistä päätöksiin. Psykologian tohtori Tuomas Leisti ja psykologi Hanna Poskiparta murtavat havainnollisesti rationaalisen päätöksenteon illuusiot.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Tuomas Leisti ja Hanna Poskiparta - 3.5.2022

Itsemyötätunto on oppimisen avain

Kun ihminen yrittää oppia uusia asioita, onnistumiseen vaikuttaa myös se, miten suhtaudumme itseemme. Tutkija ja kouluttaja Jenni Spännäri ja eläintenkouluttaja Tua Onnela muistuttavat itsemyötätunnon tärkeydestä oppimisprosesissa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Jenni Spännäri ja Tua Onnela - 8.4.2022

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

Käytetyimmät avainsanat:

luovuusviisauslukeminenwebinaaritiedenaisettietokirjauupumusmielikuvitusmerkityksellisyyskotiyleistajuistaminenkirjailijaharrastushyvinvointiviestintätutkimusideamotivaatioitsensäkehittäminenrakas kehotiedestressikirjavinkkimielikuvaharjoittelutarinainspiraatiokehosuhdeetätyöromaanikustannustoimituskehonkuvaself helpoppiminenkesälukemistakustantamoideointityöterveysmarkkinointipopularisointityöelämäkirjoittaminenmielen voimavarattyötavat